fredag 3 februari 2017

Komma i gång... del 3

Tips 7

Gå med i en klubb, förening eller ett gym. Om du vill motionera på cykel, leta upp en cykelklubb och delta i deras träningar. Vill du jogga, boxas, träna pilates eller klättra på väggar, leta upp en lämplig klubb eller ett gym som har den slags träning du vill utöva. På så sätt har du träningstider att passa och, om du har riktig tur, kan du träffa nya vänner, vänner som också motionerar och som du ser fram emot att träffa regelbundet.

Tips 8

Skaffa snygga träningskläder. Ja, det är väldigt ytligt, och visst är det egentligen oviktigt vad du har för kläder på dig bara de är sköna – men det är roligare att träna om du tycker dina kläder är både snygga och sköna. *L*

Tips 9

Testa något nytt. Om du tycker att jogging är så tråkigt så gräset slutar växa och spinning är ännu värre för ledaren är så trist, om du tycker gym är en fasa för alla andra är så vältränade och simma är omöjligt för det kliar i ögonen.. Leta då upp någon motionsform som du tycker är roligare, kanske kan klättring, vattengymnastik eller pilates vara något för dig. Kanske kan du lägga upp ett schema där du joggar en dag i veckan, går på pilates en dag och sen cyklar till och från jobbet en dag.
Men tänk också på att det inte är roligt jämt och alltid. Det kommer alltid dagar när det känns tungt att motionera, när soffan lockar mer. Även den mest erfarna motionär tycker ibland att det är tråååkigt att bege sig till sin träning.

Tips 10
Läs på, skaffa dig information. Visst, alla vet att det är farligt att vara överviktigt, alla vet att det är nyttigt med motion men vet du exakt vad som kan hända med dig om du inte går ner i vikt eller om du inte motionerar? Kanske kan kalla fakta, statistik och medicinska artiklar motivera dig att komma i gång med motionen. Kanske kan forskning få dig att inse nyttan av motionen och kanske kan du då hitta motivation till att börja motionera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gott nytt år då :-)

Gårdagens Sylvesterlopp gick betydligt bättre än jag vågat hoppas på, med tanke på en rätt kass träningshöst som sedan toppades av en förkyl...