söndag 15 januari 2017

Femman och sexan

Skäl 5:

Koncentrationsförmågan ökar. Forskning visar att det är lättare att koncentrera sig, och lära sig nya saker, om man motionerar regelbundet. Det beror på att syretillförseln ökar och hjärnan då får mer syre.
Att man blir piggare av motion, och att endorfiner utsöndras i kroppen, gör att man blir gladare och orkar mer vilket också gör att koncentrationsförmågan ökar.

Skäl 6:
Motverkar benskörhet. Risken för benskörhet ökar med stigande ålder. Om man, redan som ung, börjar motionera stärker man sitt skelett och kan på så sätt förhindra att skelettet blir så skört. Vid 30-års ålder börjar skelettet tappa kraft och då är det rätt logiskt att ju starkare skelett man har, ju bättre är det för ju mer är det ju att bryta ner innan det blir skört.
Andra saker som kan orsaka benskörhet är rökning och felaktig kost. Även viss medicin kan urholka skelettet.
Motion som motverkar benskörhet behöver inte vara så avancerad, det räcker med att det är motion där man bär sin egen vikt, t ex jogging, promenader, tennis eller golf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gott nytt år då :-)

Gårdagens Sylvesterlopp gick betydligt bättre än jag vågat hoppas på, med tanke på en rätt kass träningshöst som sedan toppades av en förkyl...