tisdag 10 januari 2017

Hur många skäl finns det i världen?

Jag tror (VET!) att det finns MASSOR av skäl till att motionera. Jag ska försöka formulera de skäl jag kan komma på. Detta hoppas jag ska hjälpa mig när motivationen tryter, och kanske också sporra andra att motionera.
Vissa skäl går att bevisa med forskning, andra skäl är såna som jag ”vet” eller ”tycker”.
Vi får väl se hur många skäl jag kan komma på…. *L*

Skäl 1:
För att gå ner i vikt. Att motionera i så pass högt tempo att man blir varm och får en pulshöjning några gånger i veckan hjälper till att förbränna fett i kroppen. Dessutom är det så att ju mer muskler man har, ju högre grundförbränning har man.
Förbränningen ökar inte bara under själva motionspasset, den ligger också högre efteråt medan kroppen hämtar igen sig. Tyvärr blir man gärna hungrig av att motionera men om man äter vettigt så är det ingen fara. Bara man inte tycker att man ”kan unna sig lite extra” efter ett pass, för då går det liksom plus-minus-noll.
För att gå ner i vikt är det smart att både höja vardagsmotionen och köra några mer intensiva pass varje vecka. Man bör utöva minst 30 minuter vardagsmotion varje dag, helst mer. Med vardagsmotion menas all den tid man rör sig under dagen. Man kanske går till jobbet istället för att ta bilen, man kanske tar trapporna istället för hissen…
De intensivare passen, som bör vara 2-3 st per vecka, ska vara så pass ansträngande att man blir svettig och får en pulshöjning. De ska helst pågå minst 45 minuter, men då ingår uppvärmning och nedtrappning i den tiden. Dessa pass kan vara jogging, stavgång, step up, spinning eller nåt annat som gör dig svettig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gott nytt år då :-)

Gårdagens Sylvesterlopp gick betydligt bättre än jag vågat hoppas på, med tanke på en rätt kass träningshöst som sedan toppades av en förkyl...